PE 2 IUNIE 2012 IN COMUNA BILIESTI VA AVEA LOC PRIMA EDITIE DE MOUNTAINBIKE – MAREA EVADARE – DIN VRANCEA! SPORTUL DE VRANCEA VA PREZINTA REGULAMENTUL COMPETITIEI
INITIATIVA APARTINE ASOCIATIEI SPORTUL PENTRU TOTI
Organizatorii competitiei MAREA EVADARE sunt Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru toţi”, al carui presedinte este domnul profesor Lazăr Răzvan, D.J.S.T. Vrancea, Primaria Biliesti, Scoala nr.1 Biliesti. Competitia de biciclete de teren va avea loc in comuna Biliesti, in data de 2 iunie 2012 si va consta in parcurgerea unui traseu de 15 km, din care 10 km drum accidentat si 5 km de sosea. Taxa de participare este de 15 lei, iar premiile vor consta in tricouri de participare, diplome, cupe si bani.
Înscrierile şi achitarea taxei de participare se vor face până la data de 26 mai 2012 la numărul de contact: 0767 819 903. Sosirea şi validarea participanţilor se va face între orele 9 – 9:40, la Şcoala cu clasele I – VIII Nr.1 Bilieşti, unde participanţii vor primi numerele de concurs şi li se va prezenta regulamentul competiţiei împreună cu harta traseului.
REGULAMENT
Regulamentul specific de desfăşurare al competiţiei este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan şi cuprinde următoarele condiţii de participare:
1. Competiţia se desfăşoară într-un mediu natural, sperăm înca nepoluat, aşa că vă sfătuim să nu abandonaţi pe parcursul traseului niciun fel de deşeuri începand de la ambalajele alimentare până la piese din ehipament.
2. Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al miscării în natură.
3. Concurenţii cu vârste mai mici de 18 ani, vor avea nevoie de o adeverinţă de la unitatea şcolară de învaţământ cu ştampila acesteia şi semnatura profesorului de Educaţie Fizică, din care să reiasă că aceştia sunt apţi pentru efort fizic.
4. Înscrierea în competiţie se va face pe bază de bulletin.
5. Participarea copiilor sub 14 ani se poate face doar în categoria familie, în echipe formate dintr-un copil şi un părinte, care îl va însoţi pe toată lungimea traseului.
6. Bicicletele acceptate în timpul concursului sunt strict cele cu caracteristici de mountain bike. Nu se vor accepta cursierele.
7. Fiecare participant este obligat să respecte regulamentul competiţiei, să urmeze îndrumările arbitrilor de traseu şi ale organelor de ordine. Pe drumurile forestiere trebuie respectate regulile de circulaţie.
8. Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii competiţiilor de mountain bike cross country.
Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află şi pentru posibilele accidentări survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor.
9. Participanţii trebuie să aibă un bun simt al direcţiei, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă şi să cunoască regulile de comportament în caz de pericol.
10. Concurenţii trebuie să dea dovadă de fair-play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere.
11. Concurenţii trebuie să ştie şi să aibă o atitudine care sa ţină cont de faptul că, oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţiilor, din mediul şi din condiţiile în care se desfăşoară acestea.
12. Orice participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când observă un pericol.
Condiţii ce atrag descalificarea:
- Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
- Comportamentul lipsit de fair-play.
- Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor, atv-urilor sau a motocicletelor, etc).
- Descalificările se pot face şi după concurs, în urma sesizării fondate a altor concurenţi sau a celor din echipa organizatorie
Recomandări :
1. Ochelari (pt. protecţia împotriva insectelor, a crengilor, a noroiului şi a prafului).
2. Pompă, cameră de schimb, petice pentru pană.
3. Telefon mobil. Atenţie: în unele zone ale traseelor de concurs nu este semnal pentru reţelele de telefonie mobilă.
4. Se recomandă pentru menţinerea unei stări optime de sanatate, utilizarea căştii de protecţie.
În timpul competiţiei organizatorii asigură:
1. Marcarea traseului cu bandă şi săgeţi indicatoare cu vopsea. O sageată indică direcţia de mers, iar un semn X indică direcţia greşită.
2. Puncte de control, zone de alimentare şi hidratare.
Asociatia judeteana “Sportul pentru toti” Vrancea impreuna cu D.J.S.T. Vrancea va invita anul acesta pe 2 iulie sa evadati de viata si problemele cotidiene si sa va relaxati la o “plimbare” de anduranta prin padurea comunei Biliesti imbinand utilul cu placutul.
redactia@sportuldevrancea.ro
sursa foto: sibiu.ro