Cred cu tărie în sportivii care au avut şi au un crez în activitatea lor de performanţă, lucru care mai devreme sau mai târziu face ca apropierea lor de sport să se menţină într-un fel sau altul. Unii caută să rămână aproape de fenomen, de sportul care i-a educat, i-a format ca sportivi şi ca oameni în societate. Poate că m-am gândit mai de mult la o familie a atletismului vrâncean, este vorba de Marius Dulcescu şi Lucica Barbu, actuala doamnă Dulcescu, care au un băieţel care le calcă pe urme, făcând atletism aşa cum făceau părinţii lor acum câţiva ani. Dar acesta va fi un alt subiect pe care îl vom analiza.
Să revin la cel mai bun atlet pe care îl avea Vrancea acum 10 ani, Marius Miron. Poate că nu mi-l aduceam aminte aşa de curând dacă nu l-aş avea student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Focşani din cadrul Universităţii George Bariţiu Braşov.
Acum 10 ani Marius Miron era junior II şi era antrenat de Fănel Iliescu. Iată şi cele mai reprezentative rezultate pe care le-a avut Marius Miron în cel mai bun an al său:
- locul I la proba de 60 de metri din cadrul Campionatului Naţional de Juniori II - sală de la Bacău;
- locul III la proba de 200 metri din cadrul Campionatului Naţional de Juniori II de la Bacău;
- locul I la proba de 100 metri din cadrul Grand-Prix-ului de juniori II;
- locul II la proba de 100 metri din cadrul Campionatului Naţional de Juniori II;
- locul II la proba de ştafetă de 4x200 metri din cadrul Campionatului Naţional de Juniori II de la Bacău ( ştafeta: Marius Miron, Adrian Iliescu, Gabriel Alexandrescu şi Ovidiu Cristea);
- locul III la proba de ştafetă de 4x100 metri la Campionatul Naţional de Juniori II de la Bacău.
Dacă ar fi să numim perechea potrivită din atletismul vrâncean de acum 10 ani, nici nu am clipi: Mădălina Petrea şi Marius Miron. Despre Mădă voi reveni cât de curând, am avut-o elevă, ea fiind cel mai bun produs dat atletismului românesc de către oraşul istoric Mărăşeşti.
După performanţa de a ieşi campion naţional la proba de 60 metri la Bacău în 1998, antrenorul Fănel Iliescu declara atunci: Sportivii clubului Unirea Focşani au reprezentat cu cinste judeţul Vrancea. Personal sunt mulţumit de evoluţia tuturor atleţilor, cu un plus pentru Marius Miron, care a câştigat trei medalii!
Astfel, Marius Miron a ocupat locul III în clasamentul celor mai buni sportivi ai clubului Unirea Focşani din anul 1998.
Acum, Marius Miron este student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Bariţiu şi îşi propune să termine în anul 2010 şi poate să preia ştafeta de la cel care i-a fost antrenor şi care poate s-ar bucura să ştie că Marius Miron va duce mai departe munca de o viaţă a antrenorului Fănel Iliescu.
Marius Miron are şi un mare hobby, şofatul şi de aceea acum lucrează ca şofer de taxi în municipiul Focşani. Câţi clienţi ştiu că sunt conduşi către destinaţii de către un fost mare campion de atletism al Vrancei, la viteză. Acum Marius nu depăşeşte deloc viteza legală, dar ajunge la ţintă perfect!
Baftă la examene, Marius!
viorel.paizan@sportuldevrancea.ro