Iulian Negoescu, un argument fotbalistic vrâncean pentru echipa naţională de juniori a României
Iulian Negoiescu s-a născut pe 26 aprilie 1992 la Focşani . Părinţii Adriana şi Nicuşor au avut atunci cea mai mare bucurie , bucurie menţinută si până în prezent datorită faptului că este singurul copil la părinţi. Primul contact cu fotbalul, primul drum la stadion, l-a făcut cu tatăl său într-o zi de toamnă, o zi de octombrie ploioasă a anului 1997. Pe atunci secţia de copii a clubului Unirea Focşani făcea antrenamente la stadionul 23 August din bariera Mărăşeşti (azi stadionul Tineretului) din Focşani.Din declaraţia tatălui său reacţia după primul antrenament a fost ca a plecat acasă total dezamăgit, deoarece grupele de copii erau de o vârstă mai mare si mingea nu prea reuşea să o atingă. Totuşi pe parcurs la următoarele antrenamente Iulian a inceput să meargă cu plăcere, cel mai mult plăcîndu-i antrenamentele în sală. Cea mai mare bucurie fotbalistică trăită pînă în prezent respectiv această selecţie pentru lotul naţional al României a trăit-o într-una din ediţiile Memorialui Gheorghe Ola când la Călăraşi a reuşit să înscrie 6 goluri (atunci fiind elev în clasa a 5-a) . În anul următor în ediţia memorialului care s-a desfăşurat la Iaşi, Iulian Negoiescu a devenit golgheterul competiţiei cu 10 goluri marcate şi primind diploma de cel mai tehnic jucător din competiţie. Înainte de a va prezenta reacţiile lui, ale tatălui şi ale primului său antrenor Nicolae Petrea ,să mai spunem despre Iulian Negoiescu că ii plac formaţiile rapp, că filmul său preferat este Titanicul, măncarea sa preferată sunt cartofii natur cu friptura de pui, băutura sa preferată este apa plată, şi nu în ultimul rînd, Iulian nu are deocamdată nici o prietenă.
-Iulian cum ai primit vestea cea mare?
Nu am ştiut până când nu am primit faxul ( vezi foto), azi ( n.r. ieri) 19 septembrie 2007.
- Te aşteptai să fii convocat la echipa naţională?
Nu mă aşteptam, sincer să fiu, pentru că majoritatea jucătorilor care au participat la selecţie erau de la cluburi de liga I, eu fiind din provincie.
- Care sunt antrenorii de la lotul naţional de 15 ani al României?
Domnii Lucian Burchel şi Mihnea Totan.
- Cu cine te-ai înţeles mai bine pe perioada selecţiei?
M-am împrietenit cu un jucător din Timişoara, Denis Gălban.
- Unde ai început fotbalul şi cu cine?
Practic fotbalul de 8 ani şi jumătate la clubul Unirea Focşani cu domnul antrenor Petrea Nicolae.
- Care este idolul tău ca jucător?
Marius Constantin de la Rapid Bucureşti.
- Care este echipa ta preferată?
Rapid Bucureşti.
Am stat de vorbă şi cu tatăl, domnul Nicuşor Negoescu, care era foarte fericit:
- Ca părinte ce aţi simţit când Iulian a fost convocat la lotul naţional?
O mare bucurie. Încununarea a aproape 9 ani de muncă în care nu alipsit niciodată de antrenamente. Pot spune că şi soţia a fost foarte emoţionată cănd a aflat.
- V-aţi aşteptat la acest moment?
Poate că da , poate că nu.
- Care credeţi că au fost atuurile cu care Iulian a convins la selecţie?
Talentul, seriozitatea, dorinţa de mai mult. Poate şi respectarea fişei postului pe care a jucat.
- Odată cu pasul către echipa naţională de juniori, poate peste scurt timp să urmeze şi o convocare la lotul de seniori?
Este visul oricărui jucător de fotbal să joace în echipa naţională. Poate, prin multă muncă, Dumnezeu ştie.
- În final dacă vreţi să transmiteţi mulţumiri persoanelor care au contribuit la ascensiunea lui Iulian.
Mulţumim domnului antrenor Nicolae Petrea, doamnei profesoare Vulpoiu Genovica care a fost diriginta lui şi tuturor profesorilor de Colegiul Naţional Unirea din Focşani.
Antrenorul său Nicolae Petrea a ţinut să precizeze că Iulian Negoescu este un copil deosebit şi prin muncă a reuşit să obţină această performanţă, care din acest moment îl obligă şi mai mult de acum înainte de faxul primit de la federaţie, antrenorul Nicolae Petrea a avut şi o discuţie telefonică cu antrenorul Lucian Burchel, care imediat cum a revenit din Polonia a demarat acţiunea de convocare la lot a lui Iulian Negoescu.
Redacţia Sportul de Vrancea, îi urează lui Iulian multă baftă !
viorel.paizan@sportuldevrancea.ro
Autor:
Imn CFT Juventus Focşani
Lansat în 1998
Versuri: poet Florin Muscalu
Muzica: trupa "Provincialii"